Ensimmäinen viikko

Ensimmäinen viikko Maltalla takana. Aika on mennyt todella nopeasti ja on ollut kivaa. Ollaan käyty töissä ja kiertelemässä Maltaa. Maanantaina käytiin Future Focusin toimistolla ja meidän piti käydä työpaikalla tutustumassa, mutta suunnitelmat muuttuivat ja ei mentykkään. Lähdettiin siitä sitten bussilla Melliehan rannalle toiselle puolelle saarta. Otettiin siellä aurinkoa ja uitiin meressä.


Tiistaina mentiin ensimmäistä kertaa töihin. Meidän työpaikka on Holy Family Home for elderly. Se on vanhusten palvelutalo. Se on noin kolmen kilometrin päässä meidän kämpiltä. Aamulla mentiin siis bussilla Future Focusin toimistolle ja sieltä meidät vietiin työpaikalle. Meidät otettiin ihan hyvin vastaan, mutta ei kyllä saatu minkäänlaista esittelyä paikasta eikä minkäänlaista perehdytystä. Paikassa on kolme osastoa, ja meidät jaettiin niin, että kaksi meistä meni ylimpään kerrokseen, ja kaksi kahteen muuhun. Ensimmäisenä päivänä ei päästy hirveästi tekemään mitään, eikä meitä oikein huomioitu muutenkaan.  Töitten jälkeen Liisa jäi kämpille lepäilemään ja muut lähtivät Vallettaan kiertelemään ja syömään.



Keskiviikkona töissä pääsimme tekemään jo paljon enemmän. Olimme mukana aamupesuissa ja auteltiin syöttämisissä. Perus asiat töissä on kyllä samanlaisia kuin suomessa, mutta hygienia-asiat on kyllä vähän erilaisia ja tehdään omasta näkökulmasta mietittynä oudosti, Esimerkiksi hanskojen käyttö ei ole 'niin justiinsa', ja niitä vaihdellaan vähän silloin kuin muistaa. Aamupesut tehdään vaan niin että vatiin otetaan vettä, pieni pyyhe ja suihkusaippuaa ja asukkaat pestään sillä pyyhkeellä, ja sen jälkeen kuivataan. Eli saippuaa ei pestä iholta pois ollenkaan. Välikuivituksissa vaippa vain vaihdetaan eikä pyyhitä mitenkään. Muutenkin tuntuu, että asukkaiden puolesta tehdään tosi paljon, eikä kuntouttavaa työotetta ole juuri ollenkaan. Silti asukkaat on todella hyväkuntoisia ja aika vanhaa ikäluokkaa. Töitten jälkeen mentiin Vallettaan shoppailemaan ja syömään.


Torstaina olimme töissä, siellä meni samalla tavalla kun keskiviikkonakin. Työpäivämme ovat 7-14 ja meillä on pieni tauko lounasaikaan. Muut hoitajat tekevät ilmeisesti 12 tuntisia työpäiviä ja aloittavat tauon klo 13 ja sitä jatkuu klo 15 asti, eikä meilläkään ole oikein mitään tekemistä silloin. Töitten jälkeen meidän piti mennä uimaan, mutta ei ehdittykkään ennen kuin tuli jo viileä, joten käytiin vähän shoppailemassa ja syömässä.


Perjantaina oli työpäivä ja sen jälkeen käytiin Sliemassa. Lauantaina oli huono sää ja satoi vettä koko päivän, joten oltiin vain kämpillä ja lepäiltiin. Sunnuntaina käytiin Sliemassa shoppailemassa ja katselemassa merta.

-Liisa Lipponen, Tuuli Mikkelä, Inka Lohman, Jenni Räikkönen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen päivä

Kolmas viikko Maltalla

Viimeinen viikko Maltalla